20 beste tips voor originele trouwfoto’s

20 beste tips voor originele trouwfoto’s

In de voorbereidingen van jullie trouw steek je waarschijnlijk veel tijd en energie. Samen met je moeder en beste vriendinnen ga je op zoek naar de perfecte jurk. Ook de trouwlocatie kiezen jullie zorgvuldig zodat deze past bij al jullie wensen. Je wilt er een fantastische dag van maken, en hiervoor haal je alles uit de kast. Dan wil je toch ook originele trouwfoto’s van jullie bruiloft?! Achteraf wil je toch niet met het gevoel zitten dat je een foto moment hebt gemist van jullie dag? Je trouw is niet bepaald een dag die je gemakkelijk over doet. We geven graag onze 20 beste tips voor originele trouwfoto’s.

Als huwelijksfotograaf zijn we gespecialiseerd in ongedwongen en spontane huwelijksfotografie. De afgelopen 10 jaar fotografeerde we meer dan 300 bruiloften door heel België. We delen graag onze ervaring die we bij deze bruiloften hebben opgedaan. Zo zijn jullie goed voorbereid en kunnen wij de allermooiste foto’s van jullie bruiloften maken.

originele trouwfotos

Met deze tips maken wij de allermooiste foto’s van jullie bruiloft

Bijzondere trouwfoto’s vanaf de voorbereidingen

Eindelijk… de dag waar jullie al zo lang naar uit hebben gekeken is aangebroken. Het is tijd om te starten met de voorbereidingen en je bent reuze nieuwsgierig hoe de voorbereidingen van je geliefde verlopen. Het rustige moment van de voorbereidingen is het perfecte moment om op je gemak te wennen aan de aanwezigheid van de fotograaf op jullie huwelijk. Na een ontspannen praatje heb je binnen no time niet meer in de gaten dat er foto’s worden getrokken.

Met twee fotografen missen jullie geen enkel moment

Wij fotograferen standaard met twee huwelijksfotografen. Met twee fotografen op jullie bruiloft worden voorbereidingen van jullie beide gefotografeerd. In de ochtend splitsen we ons namelijk op. Eén fotograaf legt de voorbereidingen van de bruid vast en de andere fotograaf die van de bruidegom. Om een volledig beeld van de voorbereidingen te kunnen fotograferen hebben we minimaal 1 uur nodig. Zorg ervoor dat je omkleedt in een lichte en zo ruim mogelijke ruimte. Vergeet niet om op te ruimen, zo blijft alles wat je niet nodig hebt uit beeld. De mensen die je helpen bij het aankleden worden ook gefotografeerd. Het is verstandig dat deze mensen hierbij rekening houden met hun kledingkeuze.

De tips bij de voorbereidingen

1. We hebben minimaal 1 uur nodig om de voorbereidingen te fotograferen.
2. De voorbereidingen laten fotograferen is de snelste manier om te wennen aan de fotograaf.
3. Laat je bij het aankleden helpen door je beste vrienden en/of familie.
4. Plan de voorbereidingen in een grote ruimte met veel licht.
5. Vergeet niet om deze ruimte grondig op te ruimen.

 

Lees hoe wij alles uit jullie trouw halen

 

bijzondere trouwfotos

Laat je bij het aankleden helpen door je beste vrienden of familie

Bonus tip #6: bijzondere trouwfoto’s tijdens een first look met je vader

Als je een bijzondere band hebt met je vader dan is het aan te raden om een extra first look moment met hem in te plannen. Net nadat je klaar bent met de voorbereidingen mag je vader je voor het eerst zien. Weinig vaders weten het droog te houden op het moment dat ze hun ‘kleine’ meid voor het eerst in haar trouwkleed zien. Op deze manier hebben we al vele bijzondere trouwfoto’s mogen maken.

tips voor originele trouwfotos

Plan voor bijzondere trouwfoto’s een first look met je vader

Originele trouwfoto’s tijdens het first look moment

De meeste bruidsparen zien elkaar voor het eerst bij de start van de ceremonie. Ontmoeten jullie elkaar voor het eerst al eerder op de dag? Dan is het verstandig om deze first look buiten te plannen. Bij voorkeur in de tuin of bij een mooie park in de buurt van jullie huis. Buiten heb je het allermooiste licht en kan je een prachtige omgeving uitkiezen. Een halletje onderaan de trap is de minst verstandige optie. Hier is het vaak smal en te donker om mooie foto’s te maken.

7. Plan jullie first look moment bij voorkeur buiten voor de mooiste trouwfoto’s

tips voor bijzondere trouwfotos

Plan de first look moment buiten voor de mooiste trouwfoto’s

Spontane foto’s tijdens de fotoshoot

Geniet tijdens de fotoshoot van het eindige moment van de dag dat jullie niet omringt worden door andere mensen. Even een moment voor jullie samen, op jullie speciale dag. Zit je dan te wachten op ongemakkelijke en moeilijke poses? Wij denken van niet!

Tijdens de fotoshoot werken we met kleine opdrachtjes. Je hoeft helemaal niet na te denken over poseren en je zal zelfs vergeten dat er foto’s worden gemaakt. Zo maken we ongedwongen en spontane foto’s, ook tijdens het fotoshoot moment. Kies een trouwfoto locatie dicht bij jullie trouwlocatie. Op je trouwdag wil je namelijk zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan reizen. Zo hou je meer tijd over om samen te genieten met jullie beste vrienden en lieve familie.

Vinden jullie het spannend om op de foto te gaan? Laat dan voorafgaand aan jullie bruiloft een loveshoot maken. We laten jullie ervaren hoe leuk het kan zijn om een fotoshoot te laten maken. De foto’s van de loveshoot kunnen direct worden gebruikt voor de ‘save the date’ kaart en de uitnodigingen.

Maak ook een plan B met foto binnenlocatie

Het is altijd verstandig om een foto binnenlocatie achter de hand achter de hand te hebben indien het regent op je trouwdag. Gelukkig maken we daar zelden gebruik van, maar met het Belgische klimaat weet je het maar nooit. In 1,5 uur tijd kunnen we een prachtige en complete serie foto’s van jullie maken. Dit is exclusief eventuele reistijd naar de fotolocatie.

De tips bij de fotoshoot

8. We hebben 1,5 uur nodig voor het maken van een fotoshoot.
9. Ga trouwfoto’s maken in de directe omgeving van jullie trouwlocatie.
10. Plan het maken van de foto’s op een locatie met zo min mogelijk afleiding.
11. Neem iemand mee die je kan helpen, bij ons doet de 2e fotograaf dit.
12. Vermijd zo veel mogelijk het midden van de dag voor het beste resultaat.
13. Zorg voor een foto binnenlocatie als backup indien het slecht weer is.

 

Bekijk de mogelijkheden voor jullie bruiloft

 

grappige trouwfotos

Tijdens de fotoshoot maken we grappige trouwfoto’s i.p.v. overdreven geposeerde trouwfoto’s

Bonus tip 14: Te gekke trouwfoto’s bij zonsondergang

Reserveer aan het einde van de dag rond zonsondergang een klein half uurtje om foto’s te maken. Op dit tijdstip is het licht namelijk prachtig! Piep er samen aan het einde van het diner er event tussenuit om van elkaar te genieten en een paar te gekke trouwfoto’s te maken bij de ondergaande zon. Dit zijn vaak de meest bijzondere trouwfoto’s van jullie dag. Het juiste tijdstip van dit moment is afhankelijk van de stand van de zon op jullie trouwdatum. We kunnen jullie hier alles over vertellen bij de voorbereidingen op de bruiloft.

te gekke trouwfotos bij zonsondergang

We maken graag te gekke trouwfoto’s van jullie bruiloft bij zonsondergang

Grappige trouwfoto’s tijdens de groepsportretten

Het maken van groepsfoto’s gebeurt bijna op elke bruiloft. Het komt namelijk niet zo vaak voor dat al jullie vrienden en familie samen komen op één plaats. Groepsfoto’s nemen in waarde toe naarmate de tijd verstrijkt. Stel je voor dat je zelfs over 20 jaar nog terug kunt kijken naar het moment waarop al jullie dierbare bij elkaar kwamen. Hebben jullie na de ceremonie een toost of borrel moment? Onze ervaring leert dat dit het beste moment is om groepsfoto’s te maken. Alle gasten zijn dan het meest ontspannen en dat levert vaak grappige foto’s op.

Maak een lijstje met daarop alle samenstellingen waarmee je op de foto wilt gaan en geef dit lijstje aan de ceremoniemeester zodat deze de juiste mensen bij elkaar kan roepen. Ga niet op de dag zelf improviseren, want de kans is groot dat je mensen (per ongeluk) vergeet. Dat willen we natuurlijk voorkomen!

grappige trouwfotos met vrienden

Een voorbeeld van grappige trouwfotos met de vriendengroep

De lijst met groepsportretten bestaat vaak uit:

– de complete groep daggasten
– ouders bruid + bruidspaar
– familie bruid + bruidspaar
– ouders bruidegom + bruidspaar
– familie bruidegom + bruidspaar
– getuigen + bruidspaar
– bruid met vrienden
– bruidegom met vrienden

Dit lijstje geef je bij voorkeur door aan jullie ceremoniemeester. Deze kan alle mensen bij elkaar verzamelen en vertellen wanneer ze aan de beurt zijn. Zo hebben jullie geen omkijken naar wie er op de foto moet en verloopt het maken van de groepsportretten gestructureerd. Reserveer ongeveer 2 minuten per groepsfoto. Houdt eventueel ook rekening met mensen die slecht ter been zijn. Deze kunnen niet lang staan en kunnen dus het beste bovenaan het lijstje geplaatst worden. Daarnaast hebben kleine kinderen vaak een kortere concentratie spanne en daarom kunnen deze foto’s met kleine kinderen ook het beste hoog op je lijstje geplaatst worden.

 

Lees hoe ook jij originele foto’s kunt laten maken

 

De tips bij het maken van groepsfoto’s

15. plan het maken van de groepsfoto’s aan het einde van de middagborrel
16. Beperk de lengte van je lijst tot maximaal 12 combinaties.
17. Reserveer gemiddeld 2 minuten per combinatie.
18. Laat je ceremoniemeester precies bijhouden wie aan de beurt is.

gekke en grappige trouwfotos

Willen jullie ook graag gekke en grappige trouwfoto’s?

Originele trouwfoto’s tijdens het diner

Tijdens het diner vinden er vaak verschillende mooie fotomomenten plaats. Naast de complete entourage van mooie gedekte tafels en de gezellige sfeer worden er vaak verschillende toespraken gehouden. Wellicht geven ouders of getuigen een toespraak? Dit levert altijd prachtige emotionele foto’s op. Of misschien willen jullie zelf ook nog wel al jullie familie en goede vrienden toespreken.

19. Geef de contactgegevens van jullie ceremoniemeesters door zodat jullie fotograaf weet wie er gaat speechen tijdens het diner.

originele trouwfoto diner

Met deze originele trouwfoto wonnen we verschillende internationale trouwfoto awards

Mooi trouwfoto’s tijdens het feest

Na een lange dag is het tijd om jullie trouw te vieren met een feest. Geen Wedding Story is compleet zonder mooie trouwfoto’s van het feest. Vaak is er een vaste opening tijdens het feest zoals een openingsdans of een openingswoord. We fotograferen nog ongeveer 1,5 uur na dit moment, zo leggen we een compleet beeld vast van jullie feestavond. Hierna laten we jullie achter om te kunnen genieten tot in de vroege uurtjes.

20. Je fotograaf heeft minimaal 1,5 uur na de officiële opening van het feest nodig om compleet beeld van jullie feestavond vast te leggen.

mooie trouwfotos

Jullie dag is niet compleet zonder mooie trouwfoto’s van het feest

Willen jullie ook originele trouwfoto’s van jullie bruiloft?

We zijn er voor de bruidsparen die net even wat meer willen dan de traditionele huwelijksfotografie. Geen stijve en overdreven geposeerde foto’s. Voor als je op zoek bent naar foto’s van ongedwongen momenten die laten zien hoe jullie dag echt was. Voor jullie gaan we net dat ene stapje verder waar een standaard huwelijksfotograaf zou ophouden. We zijn er voor bruidsparen die samen met hun beste vrienden en dierbare familie de liefde gaan vieren, en die het belangrijk vinden dat dit op een ongedwongen en originele manier wordt vastgelegd.

 

Ik wil meer foto’s zien!

Trouwfotografie portfolio bekijken!

 

Sanne en Niels

trouwen in het bos

Rowan en Guy

trouwen in belgië

Siska en Maurice

trouwen in een schuur

 

Wil je weten hoe we alles uit je dag halen?

Ik wil meer weten over jullie werkwijze

of, ik bekijk graag meer foto’s uit jullie trouwfotografie portfolio